Vårt bord

I somras, när jag hade tid att fundera lite längre stunder, kände jag att jag var less. Less på möblerna och färgerna hemma. Snabbt sålde vi av en del. Bra grej ändå. Sälja till vänner och bekanta där möblerna kan få ett nytt liv. På Bukowskis hittade jag den här drömmen. Jag hade spanat in Sofia Woods bord ett tag och helt plötsligt fanns det ett av Roland Wilhelmsson för Karl Andersson på auktion. Jag höll tummar och tår under vår semester i Danmark. Sen var det vårt! Ett massivt träbord av furu. Det väger ton. Jag kan absolut inte rubba det. Det är tur att Larsson har snälla kollegor med stora bilar.Larsson, den ängeln, slipade det. Trots slipmaskin med dammsugare var det damm i heeela lägenheten.Vi slipade inte en gång. När vi första gången skulle behandla det blev det väldigt fel. Bordet var orange randigt. Hur less blir man när man storstädat, tvättat allt och sedan får göra det igen? Andra gången gick det bättre. Vi fick tips om vit hårdvaxolja som jag strök tunt tunt på toppen. Vi hade inte heller tillräckligt med stolar pga stooort bord. Hittade dessa två i källaren. De är helt vanliga från Ikea som Larsson målade svarta. I framtiden hoppas jag att det kan bytas ut mot auktionsfyndade stolar från Alvar Aalto.Rutigt är min senaste besatthet. De här från HM home gillar jag väldigt mycket. Finns i duk också. Tips!

Det perfekta bordet som jag älskar som mitt eget barn. Typ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s