En lördagsmorgon

Jag och Agaton gav oss ut på den vanliga morgonpromenaden imorse. Han har en förmåga att väcka oss vid 7-snåret. Idag höll han ändå ut till 8-tiden innan vi gav oss ut i vindarna. Mitt kontokort lyckades på något vis blåsa ur min ficka och flög hela Rosenlund ner. Jag och Agaton rusade efter som två kompletta galningar. Men vi fick tag på det. Såg krånglet med att spärra och beställa ett nytt i huvudet medans vi sprang. Vi blev nog extra snabba av det. Jag hade tänkt att ta en lite längre promenad till Bullen och brödet på Masthugget men fick tänka om när Agge nästan lyfte från marken på bron mot järntorget. Vi tog det säkra kortet da Matteo. Inte på något vis sämre. Jag älskar att ta tidiga morgonpromenader i stan. Det känns som att man är ensam i världen. Någon enstaka spårvagn som gnisslar förbi annars helt folktomt och öde.

Stans bästa kanelbulle. Idag fick det räcka med frallor och kaffe.

Har ni varit i den lilla butiken Onkel Enkel på Kungshöjdsgatan? Den har öppet några timmar på fredagar och lördagar. Vi var där igår också men det var några saker jag funderade på över natten som jag inte riktigt kunde släppa så det blev ett besök idag med. Det är ett par som bor i området som äger det. Ägaren berättade att de tidigare hade drivit ett pensionat på Österlen med samma namn men att det nu hade sålts. Butiken har också tidigare legat i Linné om någon kanske känner igen namnet. Under sommaren har det varit stängt men jag har stannat och tryckt näsan mot fönstret typ varje gång jag går förbi.

Som det står på fönstret ”bara snygga saker”. Jag är beredd att hålla med. Det finns en stor byrå med lådor fulla med fina fat. Tänk vilken dröm att ha sin egen lilla butik med bara fina saker som kan köpt in på olika auktioner och loppisar.

Jag köpte den här fina ljusstaken i keramik från Höganäs.

Jag fastnade också för den här lilla pallen. Var lite orolig att den inte skulle hålla när jag provsatt. Ägaren meddelade glatt att den iaf pallade hans 83 kg.

Jag har inte riktigt bestämt mig för var ljusstaken ska få stå. Den kommer iaf bli väldigt fin till jul. Bordslampan köpte jag på loppisen nytt och nött i Vänersborg för ett tag sedan. Det fanns två men jag köpte bara den ena. Sånt man ångrar sen.

Den här fina ramen fastnade jag också för. Dock ett mindre helvete att få in bilden, som ni ser lyckades jag inte helt. Gav upp och nöjde mig så. Det är mamma och pappa i början av 80-talet i en av sina första lägenheter. Den lilla snäckan från svenskt tenn fick jag av mamma i födelsedagspresent i somras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s