Saffranskaka och julpynt

I helgen var både jag och Larsson lite krassliga. Vissa mer än andra (manlig förkylning är något visst). Jag passade på att vända upp och ner på hela lägenheten, rensa alla skåp och lådor. Känslan när en är klar är typ det bästa jag vet. Allt jag inte använt på år och dag som ”är bra att ha” åkte till loppis. Fick också feeling och bakade en kaka till söndagsfikat. Leilas saffranskaka, recept här.

Kakan höll sig hel för en gångs skull. Funderade lite på att köpa en trisslott efter det. Det händer nämligen aldrig. Jag tror det är tålamodet det är fel på. Men den här gången lät jag den svalna helt innan jag bankade ur den ur formen.

Jag hade köpt lite julsnöre på Granit och fick tillfälle att använda tårtfatet jag köpte i Frankrike i våras. Jag klippte några små grenar från min buxbom och virade bandet runt. Det blev ändå lite juligt va? Jag har bestämt mig för att julen är vinröd i år.

I fredags var jag på Ikea och köpte på mig några hyacinter. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med dem och ställde helt enkelt upp lökarna så här. Några fick ett band runt sig. Här någonstans tar min pyssliga sida slut. Den röda adventsljusstaken fyndade jag på Holmens marknad i Gamlestan. Fin va!

Novemberljuset tillåter inte precis några större möjligheter till bra bilder. Speciellt inte när en bor på bottenplan. Vår lägenhet känns just nu som valfri stenåldersgrotta.

På väggen i köket, som jag försöker variera efter årstid, hamnade halmhjärtat som jag köpte på Fabriken i Majorna för 40 kr. Bra fynd! Jag älskar gammalt julpynt. Det påminner mig om farmor och barndom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s