En lördag i Majorna

Vi började dagen på Gringos Nordic Coffee Roasters i Majorna där Mauritz kaffe hade återuppstått för dagen. Som jag har förstått det kommer de att köra café lite då och då. Stället var fullt med gamla Mauritz-fan.  Vi parkerade hos Carro i Kungsladugård och gick den lilla promenaden till industriområdet i Sandarna.Gott!Vi festade loss på varsin kanel/äpplebulle som kom direkt ur ugnen och havrelatte. Med avskavt nagellack som vanligt.

Processed with VSCO with a6 presetVi tog en rundtur inne i själva rosteriet. Carro och Larson med var sin bebis i famnen. En bebis var lite hårigare än den andra. Agaton fick inte förtroendet att själv gå runt  och titta då han gärna muckade med betydligt större hundar som fanns på plats.

Efter den gofikan gick vi ner mot Mariaplan igen. Jag älskar Mariaplan och Kungsladugård. Finns det något ställe som känns mer Göteborg? Tror inte det. Majornas saker från förr hade mycket fint!Som de här assietterna från Filippinerna.Jag fastnade för den här ljusstaken.Nästa stopp var Välkommen åter. Den minsta lilla butik du kan tänka dig proppfull med fina saker. Här köpte jag en fins mobil som jag nu inte minns märket på och en shaker till de espresso martinis jag planerar att göra ikväll.Så gulligt litet frukostställ med plats för toasten och marmeladen.På vägen hem stannade vi till på Fabriken. Här är allt noga utvalt. Jag älskar de här tallrikarna. Jag har för mig att det är Uppsala Ekeby, glömde att kolla undertill.Fin va!Processed with VSCO with a6 presetHär hamnade mobilen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s