Reseplanering

Vi ska i slutet av maj åka på den årliga roadtripen genom Europa. Slutmålet är som vanligt (Larsson gillar sina rutiner) södra Frankrike. Vi brukar spendera den största delen av tiden i Beausoleil, en by på gränsen till Monaco. Jag försöker just nu få styr på hur vi ska åka, var vi ska stanna och vilka ställen vi kör innan och efter Beausoleil. Planen är just nu att på nervägen stanna i Tyskland en natt och i Milano två nätter. Hemresan är lite oklar eftersom att vi kör genom Frankrike hem och stannar i Paris ett par dagar för att hänga med vår kompis Rebecka som bor där. Funderar på Ile de Ré. Är det någon som har varit där? Det ser helt fantastiskt ut! Så här såg det i vilket fall ut förra året:

Vi bilade mest runt i Provence. Byn L’isle-sur-la-Sorgue är byn du ska besöka om du gillar antikaffärer. Det tog aldrig slut! Varje söndag är det stor marknad med lite mer loppis. 

På vägen hem stannade vi på Villa la Madonna i Piemonte. Larsson blev packad på vinprovningen och jag fick migrän. Men det är verkligen ett drömställe att vara på!Första gången jag var i Monaco kände jag.. hmm tror inte att det blir ett besök till. Det blev det. Många besök. Jag har verkligen kommit att uppskatta den där 70-taliga gammeldagsa Rivierankänslan. Det är vackert. Promenaderna vid havet är fantastiska. Som ett litet mini-kalifornien fast jävligt trångt i brist på andra ord. Monte Carlo delen kan en skippa. Men resten är faktiskt otroligt härligt!Som det här huset! Är det inte helt fantastiskt?

Semester är väl ändå att äta sin favorit dessert på Le Club 55 med fötterna nedgrävda i sanden.

Att äta frukostar med ljudet av vågor som slår mot klippor.

Att klä upp sig lite grann bara för att det är semester. DEN känslan. Dock räknas nog jag och Larsson till seniorgänget. Vi är alltid först på plats och först hem. ”Hemma äter vi alltid kl 19.00”. Där finns det utvecklingspotential.Att äta pizza i en gränd i Nice där ägarna till hålet i väggen slänger iväg beställningar av ost till varje pizza till ostbutiken två meter över gatan. Ja den var GOD.Att gå på marknad flera dagar i veckan.

Att åka på utflykt till byn Gordes. Där filmen ”A good year” delvis spelades in. Provenceporr. Se den.Att äta tryffelrisotto på Paloma Beach.Att dricka orimliga mängder kaffe.Att ta sovmorgon på ett hotell vid Comosjön.

Att äta middag på den mysigaste italienaren i Cannes, Tredici.Att gå barfota på sin favoritstrand.

Att köpa orimliga mängder baugetter, ostar och franska bakverk varje morgon.Att äta italienska frukostar med så mycket socker i att en måste trycka i sig ett halvt knäckebrödspaket som en har gömt i bilen för att inte svimma.

Att njuta av italienarnas försmak för det ibland lite överdådiga.Att tvinga Larsson att gå på mängder med konstmuseer. Det är semester det! Vill ni se mina tips från förra året så finns det under en bild av en strand i Nice på min instagram. Det verkar dessvärre inte gå att länka till en specifik bild. Ska undersöka saken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s