Sportstugan

img_2361Mina föräldrar har en liten sportstuga i ett stugområde vid en sjö. De är inte där så ofta nuförtiden och stugan behöver lite kärlek. De köpte stugan för många år sedan av en gammal dam som byggde den tillsammans med sin man på 50-talet. Hon blev förtjust i min lillebror och gav mamma nyckeln trots att någon annan budade högre. Fint. Allt i stugan ingick. Mycket rensades ut men mycket finns kvar. Generationer av sommarliv.

Men nu behöver sportstugan lite kärlek och målarfärg. Med andra ord ett perfekt projekt för Larsson under sommaren. Det är verkligen så skönt att bara vara och greja med det som finns. Vi bestämde oss för att måla om vardagsrummet och köket först, så här såg en del av vardagsrummet ut innan målarburken kom fram.Jag valde ”Tant Johannas gröna” namngiven efter Johanna Bradford. En favorit hos många! Några tavlor som jag hittade i vår källare spikades också upp. Jag antar att det här är ett litet projekt som får ta sin lilla tid under lediga stunder. Jag är ju av naturen en person utan tålamod och vill ju såklart att allt ska vara precis som jag har tänkt mig prick nu. Det är som terapi att ta det lilla lugna.Till stugan finns det en stor tomt med många uteplatser vilket är superhärligt. Vi flyttar runt efter solen. Jag läser en bok och Larsson ”grejar”, kör sönder saker med gräsklipparen osv. Agaton får gå fritt och sover helst under syrenträdet.Livet på landet är inte så dumt ändå. Kanske är det dags att flytta? Göra något annat. Jag har varit så less den här våren. Trött och stressad av jobbet och rätt trött på stan i allmänhet. Varför är det alltid i efterhand som en ser hur en egentligen mådde under den där perioden. Jag ser i vilket fall väldigt tydligt nu att den här våren inte har varit den bästa. Noll inspiration och fokus på helt fel saker. Funderingar kring vad som egentligen är viktigt och vad som är lustfyllt. Förhoppningsvis är det nu det vänder. Kanske kommer jag på vad jag borde göra med det lilla livet.

Men tillbaka till ämnet landet vs stan. Jag antar att jag egentligen vill ha en blandning av alla roliga ställen i stan och lugnet på landet.  Eller kanske helt enkelt ett billigare boende i en mindre stad för vardagslivet för att kunna ha möjlighet att köpa en semesterbostad att spendera vintern i. Helst i Frankrike. Ja, en måste få drömma. Han älskar det! I köket valde vi en ljusare nyans av grön. Jag ska försöka ta en bättre bild nästa gång. Hängaren hittade jag på lagerhaus. Den fick ersätta de solblekta krokar som suttit där. Jag tänker att vi använder det som finns i stugan och i familjens skrymslen och vrår. Kanske köper några detaljer nya eller på second hand. Det känns som ett mysigt sätt att fylla stugan med älskade men bortglömda saker som kan få ett nytt liv.

Den här gjorde min mamma när jag var liten. Fin va? Barndomsminnen right there. Exakt som en sommarstuga ska vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s